Kokkuvõte Slovakkia autoreisist

20,5 päeva ja 4877,1 km ... koduuksest koduukseni ... ja reis Slovakkiasse läheb mälestusteraamatusse. Mida tooks välja ... mis meeldis ja mida oleks saanud paremini teha? Reis oli aktiivne, tegevusi oli pidevalt ja erinevaid, see mulle väga meeldis. 

Morske Oko


Slovakkia loodus. Metsased mäed on minu nõrkus ... nii ilusad rohelised ja matkates mõnusad varju pakkuvad. Sellistes mägedes seigelda on lausa lust, eriti kui õhutemperatuur on 24-33 kraadi ... erinevatel kõrgustel erinev. Mägede nõlvadel voolavad ojakesed, mis pahinal kivide vahelt allapoole tõttavad on imeline. Mägede vahel olevad järved ja veehoidlad on mõnusad jaheda veega värskendavad. Ohh ... just selline on minu arvates ideaalne loodusmatk. 
  

Susha Bela matkarada

Matkarajad ... eriti Sucha Bela. Meeldis, et matkarajad olid kenasti tähistatud ja neid oli arvukalt nii Madal-Tatrates kui ka Kõrg-Tatrates. Isegi mägedevahelistes orgudes oli radasid. Rajad olid turvalised, kuid samas mitte liiast ära moderniseeritud. Mõned redelid, puust sillad ja trepid ning kaljuseina ankurdatud plaadid muutsid rajad läbitavaks ilma erivarustuseta, kuid samas oli vaja piisavalt ka ise ronida, kividel hüpata ja puujuurtel turnida. Vaated matkaradadel olid imelised ja radade läbimiseks kuluvale ajale võib julgelt otsa panna tunni-paar, et nautida kauneid kohti ja talletada neid nii fototehnikaga kui ka mällu.

Bešenova veepargi liutorud
Veepargid. Veeparke ja SPA´sid on Slovakkias arvukalt. Enamuses neist on loodusliku kuumavee basseinid temperatuuriga 36-40 kraadi ... minu lemmikud. Meie külastatud kolmest veepargist - Tatralandia, Bešenova ja Širava valisime lemmikuks kindlalt Bešenova. Sellel oli nii suur väliala, et arvukad külalised mahtusid kenasti üksteist segamata ära. Atraktsioone oli nii beebidele kui ka minusugustele vanatoidele. Saunakeskused olid lõõgastuseks mõnusad, eriti aurusaunad, kus erineva lõhnaga ja temperatuuriga aur pani hingamisteed ja naha puhastuma. Lamamistoolidel puude vilus sai vahepeal lõõgastuda ja nautida kauneid loodusvaateid. Soovitan soojalt.

Majake järve ääres
Majutusest. Olen väga rahul, et varakult broneerisin endale majakesed. Sain just seda, mida soovisin ... heas kohas ja kaunite vaadetega ööbimiskohad. Esimene majake, kus olime seitse ööd, oli väga heas kohas ... veekeskuste, matkaradade ja mägede vahetus läheduses. Teine majake oli aga väga ilusa vaatega mägedele ja järvele ... mis osutus veehoidlaks, kuid vahet pole. Teises kahas oli supelrand kiviga visata ja sai korduvalt mõnusas jahedas vees ennast jahutamas käia. Ainus, mida oleks veel majutuses oodanud oli jahutus ... konditsioneer. Kahjuks jätsin otsingul selle linnukese märkimata. Minu viga ... kuid kuna sääski polnud, siis olid ööd otsa aknad pärani ja päeval kardinad ees ning aknad kinni ... saime piisavalt majad jahedatena hoitud. Veel meeldis majutustes see, et saime ise süüa teha, pesu pesta ja triikida ning muid elulisi toiminguid teha. Ruumi oli ka piisavalt. Kindlasti broneerin perereisideks ka edaspidi sarnaseid majakesi. Hotellides ööbimised pole sellega võrreldavadki ja perega reisides on majake ka odavam.

Puukirikud ja lossivaremed. Neid on Slovakkias tohutul hulgal. Eriti Põhja- ja Ida-Slovakkias. Lossid asuvad kõrgetel mäetippudel, kust on vaade kogu ümbruskonnale. Iga lossiga tasub lugeda ja uurida ka selle ajalugu, sest saab teada väga huvitavaid seiku ja fakte Slovakkia ajaloost. Puukirikud on hästi korda tehtud ja kasutusel ... slovakid on väga usklik rahvas. On nii Kreeka-Katoliku kirikuid kui ka Õigeusu kirikuid. Kindlasti tasub neid vaadata nii väljast kui seest ... sest väljast on nad arhitektuuriliselt kaunid ja seest väga ilusate puuskulptuuride ja maalingutega. 

                                         


Slovakkia linnad. Linnas me eriti ei käinud, kuid Košice ja Prešov, mida me vaatasime, olid väga ilusa vanalinnaga, roheliste parkidega ja võrratute kirikutega. Linnades oli hulgaliselt toidukohti, kus istudes sai kohalikke vaatamisväärsusi imetleda ning palju varjulisi käike, mida avastada. Muuseume oli ka, kuid need jäidki meist külastamata ... plaanisime, kuid aega neile ei pühendanud. Ilmad olid liiga head ja matkamine köitis rohkem. Toidupoodidest soovitab Kauflandi, kus on ilmatusuur valik ja väga head hinnad. 
 




Lisan kõik minu postitused Slovakkia reisist, kus saab lugeda kõigest lähemalt:

Autoreis perega Slovakkiasse - ettevalmistused


 





        

Kommentaarid