Thermal Širava SPA Resor - väike rahulik veekeskus.

 Seekord möödus meie päev Thermal Širava veekeskuses, mis asub Zemplinska Širava veehoidla ääres. Läksime kohale juba avamise ajaks ja võtsime taas päevapiletid. Kahekesi abikaasaga ka saunapileti. Hind oli Bešenova ja Tatralandia omast oluliselt madalam, koos saunaga läks siin sama summa, mis oleks olnud neis kahes suures olnud ilma saunata. Täiskasvanu koos saunaga päevapilet oli 40 eurot, juunioridel saunata 22 eurot. Me olime valmis selles veekeskuses umbkeelsuseks, kuid õnneks saime siiski inglise keeles kõik asjad aetud. Veekeskus polnud suur, kuid mõnus ja vaikne. Polnud seda valjuhäälditest tulevat kära ning ka inimeste arv oli oluliselt väiksem kui Bešenovas või Tatralandias.... eriti viimases.

Veekeskuses olid nii loodusliku veega bassein, lainebassein, tohutul hulgal erinevaid massaažibasseine ja dušše, mõned liutorud ja mõnus ringvoolubassein. Seega kõik nagu mujalgi, kuid lihtsalt väiksemas mastaabis. Kuid ega meile polnud megabasseine ju vajagi. Loodusliku veega basseini temperatuur oli siin nelja kraadi võrra madalam ... 36 kraadi, kuid mõnus ikka. Ja millised vaated neist basseinidest olid ... oi kui ilus ... järvele ja selle taga olevatele mägedele. Vaatamata vaadetele ei olnud soovitatav üle 15 minuti seal mõnuleda. Lisaks oli siin väävlivee bassein, mida muudes kohtades polnud. Haises küll hullusti väävli järgi nagu vulkaanikraatrid, kuid ehk oli ka see vesi millekski hea. Selles basseinis käisin vaid korra proovimas.

Mullimassaaži basseinis oli siin mõnus pehme peaalune, kuhu sai toetada ja nautida vaadet kaugusse. Sealt poleks tahtnud ära tullagi, kuid mulliprogramm oli perioodiline ja ilma mullita polnud nii mõnus. Välialal olid ise avatavad päikesevarjud ning ei pidanud otsima puude all varjulisi kohti nagu eelmistes suurtes veekeskustes. See oli hästi korraldatud. Väljas lamamistoolil head ilma nautida oli palju parem kui siseruumis. Vaikne tuuleke, 33 kraadi sooja ja kaunid vaated. Mis Sa hing veel tahad.

Sisemistest basseinidest oli kõige mõnusam ringvoolu bassein, kus väiksed purskkaevud moodustasid kaare voolus liikuvate külastajate peade kohal. Võtsin sinna kaasa oma veekindla kaamera ja pildistasin ning filmisin seda kanalit nii ülalt kui alt. Mõnus tunne oli. Üldiselt ka ... mulle meeldis selles veekeskuses. Mõnus koht. Eks mitte nii palju tegevusi kui suurtes tõmbe-veekeskustes, kuid samas oli kõik olemas, et ennast hästi tunda. 

Saunakeskuses oli siin vanusepiirand 18+, mida Bešenonas ja Tatrlalandias enam polnud. Tänu sellele oli saunakeskus palju-palju vaiksem ja rahulikum. Isegi nii rahulik, et me olime seal suisa kahekesi abikaasaga. Esmaspäevane päev ... vist sellepärast. Aga sunakeskus kahele ... super. Ka siin ei saanud ujumisriietega siseneda ja anti lina, mille sai ümber keha panna. Basseinides ja aurusaunas oli aadamaülikonna nõue. Sellepärast ei tohtinud ka fototehnikat kaasa võtta. Aurusaun oli siin oluliselt kuumem ning aur polnud nii lõhnastatud kui mujal oli. Samas sai pärast saunatamist siin kummeliteed ja külma vett tasuta juua. Iga tunni-pooleteise pärast olid saunades protseduurid. Näiteks saime me kahekesi biosaunas, kus naturaalne kummel ja veel mingid ürdid andsid lõhna, nautida Tiibeti helikausside meditatsiooni. Veel oli võimalus meeprotseduur aurusaunas ja jugurtiprotseduur, kuid need jäid proovimata. Kõike viis läbi kohalik saunanaine. Saunakeskuses oli loomulikult ka võimalus lõõgastuda lamamistoolidel, kuhu sai pehme teki enda ja tooli tehiskiudkatte vahele panna ... taas kord hea mõte, nahk ei kleepunud vastikult tooli külge. Lisaks oli ka kaks väikest väliala rõdudel. 

Vot selline veekeskuse elamus. Sulistasime taas peaaegu kuus tundi, lõpuks olid kõik nii väsinud, et lossivaremed, mis päeva lõpuks veel plaanis olid, jäid ootama paremaid aegu. Läksime tagasi majutuskohta, käisime kohalikus järves ujumas ja tegime taas lauamängude õhtu. Mina kaotasin 😒... Mis järgmisel päeval saab ... veel ei tea. Hommikul arutame. 

   


Meie kohalik kodune veehoidla :)


Meie majutusmajake mäe otsas

Kommentaarid